Bu Yöntemle Gider Olmayan Yere Tuvalet Kurabilirsiniz!
Bu yazımızda bodrum katlar, çatı katı vb. gider seviyesinin altında kalan, gider olmayan yere nasıl tuvalet kurabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağız.
Gider olmayan yerlere tuvalet kurmak veya eve sonradan tuvalet yaptırmak için atık suyu tahliye edecek öğütücülü pompalara ihtiyaç vardır. Bu gibi durumlarda dalgıç pompa veya wc öğütücü kullanılmaktadır. Sessiz, kokusuz, az yer kaplayan bir çözüm olduğu için wc öğütücü pompalar dalgıç pompalara göre daha ideal bir çözümdür.
Gider Olmayan Yere Tuvalet Nasıl Kurulur?
Klozet, lavabo, duş ve çamaşır makinesi girişi olan, ince bir boruyla dikey ve yatay yönde atık suyu tahliye edebilen, öğütücülü ve hazneli pompalar sayesinde gider olmayan yerlere tuvalet kurulabilir.
Eve sonradan tuvalet yaptırmak
WC öğütücü pompalar eve sonradan tuvalet yaptırmak için en idel ürünlerdir. Yeni bir gider tesisatı için zemini kırmanıza gerek kalmaz. Dikey ve yatay yönde, ince bir boryla tahliye yapabildiği için tuvalet ve diğer ünitelerden gelen atık su en yakın gidere otomatik bir biçimde tahliye edebilir. Böylece evinizdeki boş alanı tuvalete çevirerek değerlendirebilir, evinizdeki konforu arttırabilirsiniz.
Banyo giderine klozet bağlamak
Mevcut bir banyo gideri olup fakat tuvalet gideri bulunmayan alanlara da tuvalet kurmanız mümkündür. Özellikle ebeveyn banyosu olup daha sonra tuvalet eklenmesi istendiği durumlarla karşılabiliniyor. Bu gibi durumlarda wc öğütücü pompa kullanarak, cihazın 32mm tahliye borusunu lavabo veya duş giderine bağlayabilirsiniz. Böylece 50mm'lik bir gidere tuvalet bağlanabilir. Dilerseniz gideri olmayan banyoya klozet konusu hakkında detaylı bilgi verdiğimiz blog yazımızı okuyabilirsiniz. Banyoya sonradan klozet takmak yazımız için tıklayın.
WC Öğütücü
Gider olmayan yere tuvalet kurmak için kullanılan wc öğütücü pompalar zaman
zaman gidersiz klozet, klozet arkası pompa, sanihydro pompa, motorlu klozet, tuvalet öğütücü, kendinden pompalı klozet diye de tabir edilmektedir.
Gider olmayan yere tuvalet kurmak için kullanacağız wc öğütücü pompa olarak Sanipro XR veya Sanipack ürünlerini tercih edebilirsiniz. SFA Pompa (Sanihydro) markasına ait bu iki pompadan Sanipro XR arkadan çıkışlı klozetlere uygundur ve klozet girişi dışında 3 girişi vardır. Sanipack ise asma klozete uygundur ve asma klozet dışında 3 girişi mevcuttur.
✅Sanipro XR | ✅Sanipack |
1 klozet + 3 giriş | 1 asma klozet + 3 giriş |
Dikey 5 metre tahliye | Dikey 5 metre tahliye |
Sessiz | Sessiz |
Sanihydro Sanipro XR ve Sanihydro Sanipack wc öğütücü pompaları hakkında detaylı teknik bilgi ve fiyat bilgisi web sitemizde yer almaktadır. Sanipro XR fiyat bilgisi için tıklayınız. Sanipack fiyat bilgisi içni tıklayınız. Farklı giriş sayılarına ve dikey pompala mesafelerine sahip diğer wc öğütücü pompaları incelemek için tıklayınız.
WC Öğütücü nasıl çalışır?
WC öğütücüler kapalı hazneli, otomatik devreye giren cihazlardır. Tuvalet ve diğer ünitelerden gelen atık su cihazın haznesinde belli bir seviyeye ulaşır ve cihaz bu durumu algılar, öğütücü ve pompa devreye girer. Atık su en yakın gidere otomatik bir şekilde tahliye edilmiş olur. Sanihydro (SFA Turkey Pompa) wc öğütücüler hakkında daha fazla bilgi için blogumuzu takip etmeye devam edin!